Πρέπει να θυμάστε
ότι ποτέ δεν βάζουμε στο ψυγείο ζεστό φαγητό!
Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι υδρατμοί
που θα υπάρχουν μέσα στο δοχείο αποθήκευσης αυξάνουν την υγρασία του φαγητού -ακόμη
κι αν βρίσκεται μέσα στο ψυγείο- και θα το κάνουν να χαλάσει πιο εύκολα και πιο
γρήγορα.
Επομένως, πρέπει να το φαγητό πριν την αποθήκευσή του στο
ψυγείο να έχει κρυώσει ή τουλάχιστον να έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, όταν ξεπαγώνετε μία τροφή να την καταναλώνετε αμέσως και να μην την αποθηκεύετε ξανά!
Έξυπνο tip-ακι!
Γεμίστε ένα ταπεράκι με νερό και αφού παγώσει τοποθετήστε
από πάνω ένα κέρμα. Αν το κέρμα
βρίσκεται στη θέση που το αφήσατε την τελευταία φορά (πάνω-πάνω) και όχι στον
πάτο του τάπερ τότε τα κατεψυγμένα σας φαγητά είναι έτοιμα για φάγωμα.
Αντιθέτως, αν το κέρμα έχει αλλάξει θέση, τότε καλό θα ήταν να πετάξετε ό,τι
υπάρχει στην κατάψυξη.
Γιατί; Μα φυσικά, γιατί αν το κέρμα έχει αλλάξει θέση,
αυτό σημαίνει ότι ο καταψύκτης σας για κάποιο λόγο (π.χ. διακοπή ρεύματος)
έχασε τη θερμοκρασία του. Κατά συνέπεια όλα τα τρόφιμα που υπήρχαν μέσα στον
καταψύκτη, όπως και το νερό στο τάπερ, ξεπάγωσαν
και μετά ξαναπάγωσαν!
Και πάντα να θυμάστε!!
Ο βιοσυντονισμός σας προστατεύει, σας φροντίζει και σας θεραπεύει!
Biomedis GrTeam
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου